Tuotteet

Tuore maa-artisokka
Maa-artisokka lienee kovin rakastettu englanninkielisissä maissa. Eikä pelkästään monien nimiensä takia (sunroot, sunchoke, jerusalem artichoke), vaan koska mm. huippukokit Jamie Oliver ja Anthony Bourdain ylistävät sitä.
Lue lisää.


Kuivattu maa-artisokka
Kun juureksesta kuivaa veden, sen paino kevenee 90% ja jäljelle jää kaikki hyvä. Kaikki ravinteet, hivenaineet, kuidut ja maku.
Lue lisää.



Terveyshyödyt:


Maa-artisokka sisältää runsaasti (n. 18g/100g) inuliinia. Inuliini on tunnettu prebiootti.
 
Inuliinia löytyy runsaasti myös mm. valkosipulista, voikukan lehdissä ja sikurijuuressa. Sitä lisätään myös elintarvikkeisiin ja käytetään monissa prebioottivalmisteissa.


Huom! Älä sekoita insuliiniin. Yksi s-kirjain tekee ison eron!

Prebiootti on elimistössä imeytymätön hiilihydraatti, joka parantaa tietyn mikrobin kasvua tai aktiivisuutta suolistossa. 


Eli maa-artisokan syöminen tekee hyvää suolistosi mikrobistolle.

Suoliston mikrobistolla tiedetään olevan jokin yhteys monien sairauksien esiintyvyyteen. Mikrobiston ja sairauksien syy-yhteyksiä tutkitaan tällä hetkellä kiivaasti.


Joka tapauksessa monipuolisen ja kuitupitoisen ruokavalion tiedetään tukevan suolistosi ja koko kehosi hyvinvointia.

Maa-artisokka on siis monin tavoin hyvä valinta.


HUOM! Saman inuliinin takia maa-artisokka ei sovellu kaikkien ruoansulatukselle, vaan kysessää on voimakas FODMAP-raaka-aine. Suomeksi maa-artisokka voi aiheuttaa vatsanväänteitä tai suolistokaasua.